Over Piano en zo

-
-

 

Hans Weenink, het gezicht achter Piano en zo

Hans Weenink studeerde piano aan het Conservatorium te Alkmaar bij Harry Vooren. Hij legt zich voornamelijk toe op begeleiden, met name zangbegeleiding.

Hij is vaste begeleider van een aantal koren in de regio. Daarnaast is hij een veelgevraagd begeleider van solistisch optredende zangers en zangeressen.

Hij werkte als begeleider mee aan masterclasses/workshops van Kevin Smith en Frank Fritschy, en aan een aantal operazang cursussen in Frankrijk o.l.v. zangpedagoog José Jonkers.

Sinds 2002 werkt hij nauw samen met de Hoornse dirigent/componist Wietse Stuurman. Hij is tevens de vaste uitvoerder van pianowerken van deze componist.

Als organist begeleidt hij o.a. het jaarlijkse Christmas Carols-concert van het St. Janskoor in de Oosterkerk te Hoorn.

Eind 2007 startte hij als zelfstandige onder de naam PIANO EN ZO.

 

 

piano-en-zo-landingspagina-hans-weenink-zwartwit

 

Deze ‘Stilte Meditatie’ zegt veel over Hans

‘Wees kalm temidden van het lawaai en de haast, en bedenk, welk een vrede er in stilte kan heersen. Sta op goede voet met alle mensen, zonder jezelf geweld aan te doen. Zeg je waarheid rustig en duidelijk, en luister naar anderen: ook zij vertellen hun verhaal.

Mijd luidruchtige en agressieve mensen: zij belasten de geest. Wanneer je je met anderen vergelijkt, zou je ijdel en verbitterd kunnen worden, want er zullen altijd kleinere en grotere mensen zijn dan je zelf bent. Geniet zowel van wat je hebt bereikt als van je plannen. Blijf belangstelling hebben voor je eigen werk, hoe nederig dat ook moge zijn: het is een werkelijk bezit in het veranderlijk fortuin van de tijd.

Betracht voorzichtigheid bij het zaken doen, want de wereld is vol bedrog. Maar laat dit je niet verblinden voor de bestaande deugd: veel mensen streven hoge idealen na, en overal is het leven vol heldendom.

Wees jezelf. Veins vooral geen genegenheid. Maar wees evenmin cynisch over de liefde, want bij alle dorheid en ontevredenheid is zij eeuwig als het gras. Volg de loop der jaren met gratie, verlang niet naar een tijd die achter je ligt. Kweek geestkracht aan om bij onverwachte tegenslag beschermd te zijn. Maar verdriet jezelf niet met spookbeelden.

Vele angsten worden uit vermoeidheid en eenzaamheid geboren. Leg jezelf een gezonde discipline op, maar wees daarbij lief voor jezelf. Je bent een kind van het heelal, niet minder dan de bomen en de sterren. Je hebt het recht hier te zijn, en ook al is het je al of niet duidelijk, toch ontvouwt het heelal zich zoals het zich ontvouwt, en zo is het goed. Heb daarom vrede met God, hoe je ook denkt dat Hij moge zijn, en wat je werk en aspiraties ook mogen zijn: houd vrede met je ziel in de lawaaierige verwarring van het leven. Met al zijn klatergoud, somberheid en vervlogen dromen is dit toch nog steeds een prachtige wereld. Wees waarachtig. Streef naar geluk’.


 

piano-en-zo-tekst-stilte-meditatie